Tiedämme siittimistä kaiken

  Miten ehkäistä erektiovaikeuksia?

  Potenssin laskeminen on suunnaton ongelma jokaiselle miehelle. Se osuu hänen miehuudentuntonsa ytimeen, saa pelkäämään seuraavia yhdyntäkertoja ja vie itsevarmuuden tiessään. Mikä sitten vaikuttaa kykenemättömyyteen saavuttaa tai pitää yllä erektiota? Tutustu tästä yleisimpiin syihin ja ala jo tänään huolehtia omasta seksuaalisesta hyvinvoinnistasi.

  Seksuaalinen suorituskyky alkaa laskea etenkin 40. ikävuoden jälkeen. Ongelma koskettaa kuitenkin yhä useammin myös nuoria miehiä. Arvion mukaan epätyydyttävästä seksielämästä kärsii yhteensä jopa 100 miljoonaa miestä koko maailmassa.  FYYSISET SYYT KYKENEMÄTTÖMYYTEEN  Erektiohäiriöt voivat johtua niin fyysisistä (fysiologisista) kuin psyykkisistäkin syistä. Ongelmien alkusyystä riippumatta niitä kannattaa ryhtyä hoitamaan niin pian kuin mahdollista, jotta saa seksuaalisen suorituskykynsä kuntoon mahdollisimman pian. Hyvän erektion saavuttamiseen ja ylläpitämiseen veren täytyy saada virrata asianmukaisesti siittimeen. Tästä syystä seksuaalisen suorituskyvyn tärkeimmät viholliset ovat seuraavat:

  * ateroskleroosi
  * diabetes
  * sydän- ja verisuonisairaudet
  * korkea verenpaine.


  Näiden sairausten välttämiseksi kannattaa hieman korjata jokapäiväistä ruokavaliotaan. Sydämen ja verisuonten työtä häiritsee liian suuri määrä rasvaisia ruokia. Jos haluat nauttia pitkään tyydyttävästä sukupuolielämästä, vältä pikaruokia ja tyhjiä kaloreja.

  OIennaisessa asemassa täyden erektion saavuttamisessa on myös hyvässä järjestyksessä oleva hormonitoiminta. Miehillä seksuaalinen suorituskyky riippuu ennen kaikkea testosteronista. Sen puute voi vaikuttaa kielteisesti seksuaaliseen suorituskykyyn, koska puute rajoittaa sukuviettiä ja seksuaalisen kiihottumisen tunnetta.  PSYKOLOGISET SYYT

  Ihmisen psyykellä on yhtä keskeinen osa erektiohäiriöiden synnyssä. Vaikeuksiin saavuttaa täyttä erektiota voivat vaikuttaa jopa tavallinen väsymys tai parisuhteessa esiin tulevat ongelmat. Tällaiset vaikeudet ovat yleensä väliaikaisia ja ne katoavat, kun olo on parempi. Huonommin asiat ovat silloin, kun mies kärsii masennuksesta tai pitkäkestoisista pelkotiloista. Erektiovaikeudet syntyvät usein torjutun rakasteluyrityksen seurauksena. Seksuaaliseen suorituskykyyn vaikuttaa kielteisesti myös pelko yhdyntää kohtaan – pelko siitä, että et pysty tyydyttämään kumppaniasi etkä näin ollen täytä tehtävääsi miehenä. Tällaisia psykologiaan pohjautuvia ongelmia kannattaa yrittää ratkaista sopivalla terapialla, usein yhdessä kumppanin kanssa.

  ONNISTUNEEN YHDYNNÄN TAPPAJAT

  Fyysisten sairausten ja psyykkisten vaikeuksien lisäksi on muitakin tekijöitä, jotka heikentävät seksuaalista suorituskykyäsi poikkeuksellisen voimakkaalla ja usein peruuttamattomalla tavalla. Kyse on ennen kaikkea erilaisista addiktioista, oli niiden kohteena sitten alkoholi, huumeet, savukkeet, lääkkeet tai steroidit. Addiktion aiheuttamat muutokset elimistössä johtavat usein pysyvään impotenssiin. Mitä aiemmin poistat elämästäsi haitalliset tavat, sitä pitempään voit säilyttää tyydyttävän seksuaalisen suorituskyvyn.


  Koolla ei ole väliä. Ihanko varmasti?

  Väittelyt miehen sukupuolielimen suuruudesta ja sen yhteydestä onnistuneeseen seksielämään eivät ota loppuakseen. Miehet ajattelevat mieluiten, että koolla ei ole väliä. Naiset taas pelkäävät tunnustaa, että haaveilevat tosiasiassa isolla elimellä varustetusta miehestä. Tällä tavoin vain huijaamme itseämme ja toisiamme, mutta ehkä tosiaan on niin, että peniksen koko ei vaikuta yhdynnän laatuun? Tutustu tästä miehen peniksen kokoa koskeviin totuuksiin ja myytteihin.  1. Mitä suurempi siitin, sitä suurempi nautinto naiselle

  Mielipiteet olivat pitkään jakaantuneita tässä kysymyksessä. Kuitenkin tiedemiehet ovat vahvistaneet, että naisen tyydyttämiseksi tärkeämpi on siittimen paksuus kuin sen pituus. Tutkijat korostavat myös sitä, että naisen emättimen herkimmän alueen muodostavat uloimmat 3-5 cm. Miehen sukupuolielimen koolla on vaikutusta sukupuolielämän laatuun, mutta se liittyy seksin psykologiaan. Iso siitin yhdistetään isompaan voimaan, miehisyyteen ja näin ollen myös suurempiin mahdollisuuksiin tyydyttää nainen seksuaalisesti. Mies saa siitä lisää itsevarmuutta ja nainen voi olla varma, että on valinnut hyvin varustetun rakastajan. Tällaiset lähtökohdat tarjoavat paljon paremmat mahdollisuudet tyydyttävälle sukupuolielämälle.

  2. Siittimen keskimääräinen pituus on 8-9 cm lepotilassa ja 16-18 cm erektiossa

  Ennen kaikkea on muistettava, että keskimääräinen pituus on, kuten nimikin kertoo, pelkkä keskiarvo. Annettu suuruus ei siis tarkoita, että jokaisella miehellä kuuluisi olla senmittainen elin. Siksi toisekseen, maailmanlaajuista keskiarvoa ei ole olemassakaan. Jokainen kansa on tässä suhteessa ainutlaatuinen. Aasialaiset ovat kuuluisia pienimmistä elimistään, kun taas suurimmat kaikista kuuluvat afrikkalaisile. Eurooppalaiset miehet sijaitsevat jossakin keskivaiheilla. Keskimääräinen pituus aiheuttaa usein komplekseja miehille, joiden siitin on jopa "keskinkertaista" lyhyempi. Tähän ei ole mitään syytä. Kannattaa muistaa, että pituus lepotilassa ei useinkaan kerro mitään pituudesta erektiossa. Joidenkin miesten penis voi olla lepotilassa vain 5 cm:n pituinen, mutta kasvaa erektiossla 15-16 cm:n mittaan. On myös sellaisia miehiä, joiden penis on lepotilassa 13 sentin mittainen, mutta erektiossa ainoastaan jäykistyy eikä kasva lainkaan!

  3. Aikuisen miehen siittimen pituus muuttuu iän myötä

  Ihan totta. 50. ikävuoden jälkeen siitin voi mennä hieman ruttuun ja vaikuttaa lyhyemmältä. Kyse ei ole kuitenkaan merkittävästä erosta, vaan yleensä noin yhden cm:n sisään mahtuvasta. Kudokset, lihakset ja iho eivät ole enää yhtä joustavia kuin aiemmin. Murrosiässä taas siittimen koko kasvaa, mutta se lakkaa kasvamasta miehen ollessa noin 18-vuotias. Aikuisilla miehillä siittimen koko muuttuu vain väliaikaisesti, ulkopuolisten tekijöiden vaikutuksesta. Siitin kutistuu alhaisen lämpötilan, stressin tai pelon vaikutuksesta. Terveellä miehellä tällaiset muutokset ovat kuitenkin vain hetkittäisiä eikä niistä seuraa sukuelimen pysyvää pienentymistä.

  4. Siitin voi olla kumppanin sukupuolielimiin sopimaton

  Niin joustava ja venyvä kuin naisen emätin onkin, erittäin lyhyt siitin voi helposti "hukkua" siihen, kun taas liian pitkä elin voi osua kipeästi kohdunkaulan takaseinämään. Tällainen seksuaalinen yhteensopimattomuus on harvinaista ja johtuu useimmiten sukupuolielinten rakenteellisista epämuodostumista. Kuitenkin se on mahdollisuuksien rajoissa. Pitkä ja paksu siitin ei aina takaa onnistunutta sukupuolielämää. Jos nainen on ruumiinrakenteeltaan hento, on hyvin todennäköistä, että monet asennot voivat satuttaa häntä. Seksuaalinen yhteensopimattomuus on hyvä esimerkki siitä, että koolla todellakin ON merkitystä. Seksuaalisen tyydytyksen saavuttamisessa ehdottomasti tärkeintä on kuitenkin tekniikka, ei elimen koko.

  4 tapaa pidentää penistä

  Sukupuolielimen pituus aiheuttaa kompleksin monelle miehelle. Millainen se sitten onkin, mieleesi on tullut varmasti ainakin kerran, että se voisi olla pitempikin. Eikä siinä ole mitään ihmeellistä – penis on voiman ja miehuuden symboli. Mitä komeampi se on, sitä suuremmalla ylpeydellä sen omistaja sitä kantaa. On olemassa muutamia tapoja pidentää ja paksuntaa omaa siitintä – mitä sinun kannattaa tietää niistä?


  1. Kirurginen pidennys

  Yksi suosituimmista menetelmistä, mutta samalla yksi riskialttiimmista. Elimen pidentäminen leikkauksen avulla perustuu ennen kaikkea sen ihon alle "kätketyn" osan hyväksikäyttöön. Toinen tapa on peniksen häpyluuhun yhdistävien nivelsiteiden leikkaaminen tai implanttien ruiskuttaminen. Kaikkien näiden menetelmien tarkoituksena on saada penis näyttämään pidemmältä, mutta ne aiheuttavat usein myöhemmin vaikeuksia erektion saavuttamisessa. Kirurginen toimenpide on myös erittäin kallis ja vaatii pitkähköä pidättäytymistä sukupuolielämästä, jotta elin ehtii toipua kunnolla leikkauksesta.

  2. Painot ja pumput

  "Kotikutoisiin" menetelmiin laskettavat tyhjiöpumput ja painot nauttivat suosiota helpon saatavuutensa ja "operaation" henkilökohtaisen suorittamisen mahdollisuuden ansiosta. Painoja hyödyntävässä menetelmässä siittimestä riiputetaan painoja, joiden tarkoituksena on venyttää ja hiljalleen pidentää siitintä. Tyhjiöpumppua taas käytetään siten, että penis sijoitetaan sen sisään, minkä jälkeen sitä pumpataan, jotta elimeen pakkautuisi paljon verta. Tämänkaltaiset operaatiot saavat usein näyttävän suurennuksen sijaan aikaan huomattavaa haittaa, kuten tulehduksia ja myöhemmin myös erektiohäiriöitä.

  3. Hormonit ja steroidit

  Kaikkein vaarallisin peniksen pidentämisen menetelmä. Aineet, joiden väitetään suurentavan vaikuttavasti sukupuolielimiä, sisältävät usein haitallisia saasteita kuten lyijyä, torjunta-aineita tai kolibakteereita. Hormonaalisia aineita ei saisi myöskään käyttää neuvottelematta asiasta asiantuntevan lääkärin kanssa. Steroidien tai hormonien nauttiminen voi johtaa kardiovaskulaarisiin sairauksiin, infarktiin tai jopa kuolemaan. Mitkään tutkimukset eivät liioin takaa tämän harvinaisen riskialttiin operaation tehokkuutta!

  4. Tabletit ja pillerit

  Halpa, turvallinen ja helposti saatavilla oleva menetelmä, joka on jo jonkin aikaa nauttinut suosiota myös Suomessa. Penistä suurentavat tabletit sisältävät luonnosta peräisin olevia yrttejä, kasveja ja mausteita, jotka parantavat verenkiertoa ruumiin alaosassa. Uusimmat tutkimukset vahvistavat lisäksi, että tableteilla aikaansaatu vaikutus on pysyvä ja säilyy myös tableteista luopumisen jälkeen. Tehokkaimmat tabletit pidentävät elintä jopa 6–7 cm, ilman minkäänlaista kirurgista toimenpidettä ja ilman välttämättömyyttä pidättäytyä joksikin aikaa yhdynnöistä.